Pengenalan ERT Tingkatan 5

Bab 1 : MAKANAN DAN PEMAKANAN

  • Keperluan Nutrien

Bab 2 : DIET

  • Peruntukkan Diet Harian yang disarankan (RDA)

Bab 3 : PERCERNAAN DAN PENYERAPAN

  • Pencernaan
  • Sistem Pencernaan
  • proses Pencernaan

Bab 4 : PEMILIHAN DAN PENYIMPANAN MAKANAN

  • Makanan Mudah

Bab 5 : PRINSIP MEMASAK

  • Tujuan Memasak

Bab 6 :PENGURUSAN SAJIAN

  • Pemilihan Sajian
  • Penyediaan Makanan
  • Penilaian Hasil Makanan 

Bab 7 : SANITASI MAKANAN

  • Prinsip Kebersihan Makanan
  • Pencemaran Makanan

Bab 8 : KAJIAN FABRIK

  • Pembinaan Fabrik
  • Kemasan Fabrik

Bab 9 : MEMBUAT PAKAIAN

  • Penyediaan Rekod Pakaian
  • Penilaian Hasil Kerja

Bab 10 : WARDROBE

  • Wardrobe
  • Prinsip Menyenggara Wardrobe
  • Klasifikasi Pakaian
  • Aksesori

Bab 11 : LABEL JAGAAN TEKSTIL ANTARABANGSA

  • Simbol Label Jagaan Tekstil Antarabangsa

Bab 12 : BELANJAWAN KELUARGA

  • Belanjawan

Bab 13 : KELUARGA DAN KOMUNITI

  • Kemudahan dalam Komuniti
  • Sumbangan Komuniti dan Keluarga
  • Bekerja dalam Pasukan

Bab 14 : KONSUMERISME

  • Konsumerisme

Bab 15 : TEMPAT KEDIAMAN DAN TEKNOLOGI

  • Pengurusan Ruang
  • Pemilihan, Penggunaan dan Penjagaan Alatan Berteknologi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s